FeedbackFruits & Erasmus Universiteit Rotterdam winnen ‘Best Paper Award’ bij het EUNIS Congres 2022

Nhi Nguyen
Rebecca LeBoeuf
Rebecca LeBoeuf
|
June 21, 2022
Table of Contents

AMSTERDAM, 22 juni, 2022 -  Het ingezonden artikel van FeedbackFruits – ’Automated Feedback: an AI-powered tool to scale micro-level feedback for better academic writing’ is geselecteerd uit een grote hoeveelheid inzendingen voor de ‘Best Paper Award’ bij het EUNIS Congres 2022. Het artikel is geschreven door Wilco te Winkel, Informatiemanager bij Erasmus Universiteit Rotterdam en Ziwei Jo Huang, AI product manager bij FeedbackFruits. Het artikel beschrijft de ontwerpprincipes en methode van de in co-creatie ontwikkelde Automated Feedback tool.

Join Rotterdam School of Management to explore the best practices for implementing CBE and discover the new FeedbackFruits Competency-Based Assessment solution.
REGISTER NOW

Het idee voor Automated Feedback startte in 2018, toen Wilco te Winkel, Informatiemanager van Erasmus Universiteit, de behoefte voor het gebruik van AI binnen het onderwijs liet weten tegenover het FeedbackFruits team. Dit resulteerde in een “Edtech DoTank” project, een bewezen methode van co-creatie die FeedbackFruits sinds 2016 gebruikt voor het ontwikkelen van innovatieve nieuwe technologieën. EdTech DoTank projecten worden samen met onderwijsinstellingen ontwikkeld waar Feedback met onder meer Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, en FeedbackFruits om samen de tool te ontwikkelen. De tool gebruikt artificiële intelligentie om de kwaliteit van het geschreven werk van studenten te verhogen, en stimuleert hun autonomie en intrinsieke motivatie.

Wilco te Winkel benadrukte het belang van de EUNIS Award: “Deze award is een fantastische erkenning van het teamwork dat ten grondslag ligt van het ontwikkelen van deze tool!! Automated Feedback is een belangrijke eerste stap in het leveren van tijdige, gepersonaliseerde feedback voor studenten op academische schrijfvaardigheden op schaal, een belangrijke vaardigheid die moeilijk aan te leren is en veel aandacht vergt van onderwijzers. Ons doel is om deze tool door te blijven ontwikkelen om nog meer betekenisvolle feedback aan studenten over de hele wereld te verstrekken.”

Ziwei Jo Huang, AI product manager bij FeedbackFruits, schrijft deze prestatie toe aan de inzet van het bedrijf in het centraal stellen van onderwijzers in het ontwikkelen van pedagogische technologie: “We hebben onderwijzers betrokken bij elke stap van het proces bij het ontwikkelen van Automated Feedback. Het is hun passie om het leerproces van hun studenten te verbeteren en hun scherpe blik voor aanpassingen die Automated Feedback zo’n geliefd en snelgroeiend product maakt..
Deze prestatie maakt de missie van FeedbackFruits om hoger onderwijs te transformeren door middel van technologie, samenwerking en co-creatie."

Over FeedbackFruits

FeedbackFruits is een EdTech scale-up gesitueerd in Amsterdam met de missie om co-creatie van pedagogische tools die studenten engagement stimuleren en de productiviteit van onderwijzers kan verhogen. Samen met meer dan 100 instellingen wereldwijd, waaronder ‘thought leading’ instellingen binnen 12 Europese landen, FeedbackFruits ondersteunt faculteiten met het creëren van betrekkende, betekenisvolle leerervaringen. Voor meer informatie, zie feedbackfruits.com

Over Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Rotterdam

Erasmus UNiversiteit Rotterdam is een publieke onderzoeksuniversiteit uit Rotterdam,, Nederland,met 7 faculteiten met de focus op vier domeinen:: Gezondheid, Welstand, Bestuur, and Cultuur. Voor meer informatie, zie eur.nl

Hogeschool Rotterdam is een dynamiek kennisinstituut voor hoger onderwijs, wat meer praktijkgericht, doordacht, flexibel onderwijs biedt dat de mogelijkheid biedt voor studenten en personeel om een belangrijke rol te spelen in concrete, innovatieve projecten.Voor meer informatie, zie hogeschoolrotterdam.nl

Over de European University Information Systems organization (EUNIS)

EUNIS is een non-profit organisatie uit Parijs met het doel bij te dragen aan de ontwikkeling van informatiesystemen van hoge kwaliteit in het Europese hoger onderwijs.

Het EUNIS Congress, jaarlijks georganiseerd, geeft een uniek platform voor het delen van kennis, ervaringen en goede praktijken op het gebied van digitale transformatie van hoger onderwijs. Voor meer informatie, zie eunis.org

Voor meer informatie, alleen pers: marketing@feedbackfruits.com

Share on social media

More from FeedbackFruits tips series

Technology Tips
|
23/3/2023

5 ways to stimulate collaboration with FeedbackFruits Team Based Learning

5 ways optimize the team-based learning process with the support of technology

Technology Tips
|
28/10/2022

Develop critical thinking with Discussion on Work | FeedbackFruits tips

Check out 4 ways to design asynchronous discussions that stimulate critical thinking skills

Technology Tips
|
28/10/2022

Stimulate continuous engagement with Interactive Document | FeedbackFruits tips

Discover how to maintain continuous student engagement at every stage of your course using Interactive Document

Most popular blog posts

Student Success
|
Nov 16, 2023

Promote active learning in different instructional modes

Explore how to best implement active learning strategies with deep understanding of different modalities

Industry News
|
Sep 11, 2023

Meet the new FeedbackFruits partners | Summer 2023 Highlights

FeedbackFruits announces partnerships with many institutions worldwide over the past 4 months

Student Success
|
Aug 23, 2023

Competency-based education (CBE) in higher education: A landscape overview

An overview of the state of competency-based education (CBE) in higher education around the world

Subscribe for educational articles, practical pedagogical tips & tricks, event updates, invites and more. Unsubscribe anytime.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Filling out this form means you agree to our Privacy Policy.